SOBRE MI

Mariona Escoda (Valls, 2001). Cantant i compositora, compta amb dos àlbums publicats en solitari i diversos senzills.

Mariona té la capacitat de commoure’ns i fer-nos transitar per estils ben diversos. Amb la seva música, la cantant explora nous gèneres en les cançons que interpreta: del pop-rock a balades, cançons més ballables, cançons d’autor i també temes més uptempo.

Va ser la guanyadora de la primera edició d’Eufòria de TV3. Ha estat guardonada amb el premi Enderrock a la millor artista revelació de l’any 2022 i el Premi Gaudí Gresol 2022 a la música. Ha col·laborat amb artistes com Josep Carreras, Miki Nuñez o Joan Dausà, entre altres. Interpreta per segon any consecutiu el paper de la Rosa al musical “El Petit Príncep“.

Vinculada al món de la música des dels cinc anys, es va formar en violí, piano, cant clàssic i cant modern. El 2023 es gradua en logopèdia especialitzada en veu.

La combinació entre vocació, passió, talent i dedicació dona com a resultat una artista que ha arribat per quedar-se i conquerir els escenaris amb la seva veu i la seva música.

Com va començar tot

Nascuda el 2001, ha estat vinculada al món de la música des dels 5 anys. Primer en cant coral i més tard formant-se en violí, piano, cant clàssic i cant modern. També ha obtingut el certificat en els nivells 1 i 2 d’Estill Voice Training (Voice Craft) amb Viv Manning. Actualment, compagina els concerts amb els seus estudis universitaris en logopèdia i la formació en cant.

Als 12 anys ja actuava com a cantant solista o violinista en diverses formacions i als 13 va guanyar el concurs de cant «Nadales Tolmos» en l’àmbit dels Països Catalans. Aquest li va permetre protagonitzar la nadala «Nadal al teu costat». A partir d’aquí, ha col·laborat amb diversos músics, productores i diversos programes de ràdio i televisió.

Als 16 anys es va introduir en el món del teatre musical a escala nacional, i als 17 en concerts de gran format com «Mamapop» a Lleida i Andorra. Ha cantat en diverses gales, actes benèfics i concerts a veu i piano arreu del territori català. Ha protagonitzat videoclips com el de la cançó «Mil sabors», campanya per promocionar la fruita de Catalunya, o «Don’t stop me now» amb motiu de Reus Ciutat de la Música 2018.  També ha posat la seva veu en l’actual i oficial «Himne de la Colla Vella dels Xiquets de Valls» i al documental «The stone circle» produït als Estats Units.

El primer senzill

Als 18 anys publica el seu primer senzill «8 de Març» compost en motiu del Dia internacional de la Dona, amb la lletra de l’escriptora i poetessa Maria-Mercè Marçal. L’endemà de publicar-se, la cançó «8 de Març» va tancar el programa MÉS 324 de TV3 presentat per Xavier Graset.

 

El primer EP

Als 20 anys publica el seu primer treball discogràfic «Tal com havia de ser». És un EP d’estil pop-rock que desprèn influències de la seva experiència en teatre musical. Una proposta innovadora i exquisida que val la pena escoltar. Totes les cançons, tant la lletra com la música, han estat compostes per ella connectant amb el que sentia, com es trobava i intentant exterioritzar situacions i sentiments passats o presents de la seva vida que mereixien ser transformats en cançons. Es considera que és un treball molt personal, pensat i treballat amb un resultat excel·lent. «Tal com havia de ser» s’estrenà al Teatre principal de Valls dins de la programació de les Decennals 21+1.

Compaginant la música amb els estudis de logopèdia

Mariona Escoda, ha estat doblement premiada pel seu treball de recerca «En veu pròpia, una aproximació a les tècniques de cant líric i modern». Concretament, va rebre el Premi de recerca Ramon Llull l’any 2019 amb la Distinció de les Universitats Blanquerna – URL i el 2020 el Premi de Recerca Jove de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte estudia la veu aplicada al cant, tècniques i mètodes, i donà nom al seu concert a veu i piano «En veu pròpia».

 

Guanyadora de la primera edició d’Eufòria de TV3

Als 20 anys Mariona es presenta al càsting del programa Eufòria de TV3. En la primera fase presencial van ser escollits més de 1500 participants i després de superar 3 fases més, aconsegueix ser una de les 16 concursants que entrarien a formar part del programa.

Ja amb vint-i-un anys i després de superar 13 gales sent l’única concursant que mai havia estat a la zona de perill, Mariona esdevé la guanyadora de la primera edició del programa Eufòria de TV3, amb un resultat del 61% dels vots de l’audiència. A més del guardó distintiu del programa, Mariona obté un contracte discogràfic amb Musica Global, el privilegi de cantar amb Miki Núñez la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio «Llums de Mitjanit» i participar en el disc de La Marató de TV3.

Inici de la carrera en solitari

A partir d’aquí Mariona col·labora al concert 40 principales de Santa Cristina d’Aro, als festivals Canet Rock i Cap Roig amb Miki NúñezJardins Terramar de Sitges amb Joan Dausà. Amb la seva banda actua a festivals com Sons del Món de Roses o l’Acústica de Figueres, entre altres.

El tenor Josep Carreras la convida a actuar amb ell al Festival de Peralada amb  l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. El mateix any és escollida per cantar l’himne Nacional de Catalunya a l’acte institucional de la Diada.

També al mateix any i durant tota la temporada, actua a l’espectacle musical «El Petit Príncep», dirigit per Àngel Llàcer i Manu Guix, en el paper de «La Rosa».

El març del 2023 guanya el premi Enderrock a la  millor artista revelació de l’any 2022 per votació popular.

Nou àlbum: «D’una altra manera»

A la primavera del 2023 surt a la venda el seu segon treball discogràfic «D’una altra manera» amb aires de pop, cançó d’autor i, fins i tot, rock, en què l’artista busca reivindicar-se. Deu cançons amb lletres personals on es vol mostrar tal com és, sense barreres i sense cap frontera, i que es presentà el 16 d’abril a la Sala Paral·lel 62 (Antiga Sala Barts) amb entrades exhaurides. Tot seguit entra en gira acompanyada d’una gran banda.

Entrades a la venda aquí: GIRA 2023 – ENTRADES.

 

« D’una altra manera, amb aires de pop, cançó d’autor i, fins i tot, rock, en què l’artista busca reivindicar-se. »
– Música Global

VEURE TOTA LA MÚSICA